

A Magyar Konyha magazin gasztrokalauza idén 11. alkalommal foglalja össze, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp között 60 új hely kéri az ínyencek figyelmét. A strandtáska-kompatibilis kiadvány a nyári lapszámhoz csomagolva kapható.
Ezen a nyáron is megkapja a Balaton gasztroiránytűjét az olvasó a Magyar Konyha magazintól. A szerkesztőség idén is „körbeette” a tavat, aminek eredménye 300 tipp és 60 vadonatúj hely. A kiadvány birtokában jól választhatnak, és a part mentén töltött szabadság végén – garantáljuk – senkinek sem marad rossz szájíze.
A kiadvány továbbra sem étteremkalauz, sokkal inkább kulináris útikönyv. Az éttermi kategóriák mindegyikéből tesz ajánlásokat: bemutat kultúrbisztrót, halsütőt, romkocsmákat, fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, kockás abroszos kisvendéglőket, fine dining éttermeket is, valamint északi és déli parti borászatokat – mindenkinek a kedvérevalót. Jó hír, hogy a Michelin ellenőrei 10 helyet tartottak a Balaton mellett ajánlásra méltónak, négy pedig elhozta a Bib Gourmand, a jó ár/érték arányú elismerést is. Ezekről a helyekről külön listát állítottunk össze Önöknek.
Miközben a szerkesztőség körbeette a Balatont, a következő megállapításokra jutott:
A Magyar Konyha nyári számát, kiegészülve a balatoni gasztrokalauzzal, keressék az újságárusoknál!