NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSzínes
Édes forradalom az ünnepi asztalon

Édes forradalom az ünnepi asztalon

Az ünnepi szezon nemcsak a fényekről és a készülődésről szól, hanem a kísértésről is: bejgli új csavarral, pozsonyi kifli mint hagyományőrző ikon, és a frissen hungarikummá vált szaloncukor, amely idén merész, izgalmas ízekben tér vissza.

  • Radar
  • 1 órája
  • Forrás: HírTV
Vágólapra másolva!

A karácsony közeledtével ismét megtelik illatokkal a levegő: fahéj, dió, csokoládé – és persze a magyar ünnepi asztal kihagyhatatlan szereplőivel. Idén azonban nemcsak a hagyomány, hanem az újítás is központi szerepbe kerül.

A szaloncukor 2024-ben került a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezzel is megerősítve, hogy a magyar karácsony egyik legfontosabb édes jelképe. A 19. század óta fejlődik, formálódik, és ma már a klasszikustól a merész ízekig minden megtalálható. De milyen újdonságok várnak ránk idén?

Az ünnepi készülődés központjában továbbra is a bejgli, az isler, a pozsonyi kifli és természetesen a szaloncukor áll. 

Először az isler kapott új ruhát.