NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvAdattár A Hír TV gazdasági hírei
Nem változik a kebab összetétele az EU-ban

Nem változik a kebab összetétele az EU-ban

Az EP leszavazta a saját javaslatát, ami szerint megtiltották volna a foszfát hozzáadását.

  • 2017. december 13., szerda 21:29
Vágólapra másolva!

Bár számos cikk és tévés riport már-már elsiratta az európaiak kedvenc gyorsételét, a kebabot vagy gíroszt, esetleg dönert, az Európai Parlamentben szerdán nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot az a javaslat, amit sokan „betiltásként” értelmeztek. A határozati javaslat – amelyet a plenáris ülés 373:272 arányban leszavazott – valójában a nyárson sütött húshoz adott, foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenezte volna.

A foszfátot a víz megkötésére használja az élelmiszeripar, ennek segítségével a hús több vizet tud megkötni.

Az európai parlamenti javaslat eredeti célja az lett volna, hogy a vizet ne lehessen húsárban eladni, de a tagállamok tiltakozása miatt a kezdeményezést visszavonják.