NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSzínes

A szaloncukor története: a francia szalonoktól a magyar karácsonyfákig

Bár eredetileg francia fondant volt, a magyar leleményesség kellett ahhoz, hogy a szaloncukor a karácsonyi fenyők elmaradhatatlan díszévé és az ünnepek édes szimbólumává váljon.

Vágólapra másolva!

A Szaloncukor nélkül ma már elképzelhetetlen a magyar ünnep, hiszen ez az édesség a gyerekkorunk ízét őrzi. Bár a karácsonyfa állítása eredetileg nem a mi ötletünk volt, a fára aggatott csemege, amelyet a híres író, Jókai Mór még kedvesen szalonczukkedlinek hívott, az évszázadok alatt igazi hungarikum lett. Ez a hagyományos karácsonyi édesség valójában nem más, mint egy selyempapírba csomagolt finomság, amely nélkül egyszerűen nincs meg az ünnepi hangulat varázsa a magyar otthonokban.