NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSoroló
Soroló: Tudás és gyakorlat kell a savanyításhoz

Soroló: Tudás és gyakorlat kell a savanyításhoz

A savanyú káposzta télen fogy a legjobban. Tudják ezt az ivádi asszonyok is. Soroló című műsorunk stábja Heves megyébe látogatott, ahol közmunkaprogramban indult egy savanyító üzem.

  • Soroló
  • 2021. január 02., szombat 07:50
Vágólapra másolva!

A kis manufaktúra eleinte a közmunkaprogram részeként próbálta a helyét keresni a piacon. 2018-ra kiderült, hogy a savanyító üzem képes fenntartani magát, mert mind a kereskedelemben, mind pedig a közétkeztetésben egyre nagyobb lett a kereslet a saját receptúra alapján előállított savanyúságok iránt. Kezdetben csak káposztaféléket dolgoztak fel, majd évről-évre új termékeket vezettek be és a tudásukat is folyamatosan bővítették az itt dolgozók.

Van itt a fejes káposztától kezdve a szálas káposztáig minden, ecetes uborka, kovászos uborka, savanyított almapaprika, savanyított pepperoni paprika, cseresznyepaprika.

– mondja Ivádi Csilla üzemvezető.

További témáink:

Új bortörvény

Minden korábbinál jobban szolgálja az eredetvédelmet az új bortörvény. Az adminisztráció csökkentése érdekében, a termelőknek csak egyetlen helyre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsához kell az e-pincekönyvben adatokat szolgáltatni, a hatóságok onnan kapják meg a szükséges bevallásokat. Íme, a részletek.

Egy család, több ezer hektár

A hajdúböszörményi Sántha családi gazdaság állandó programja ilyenkor a vállalkozás kiadásainak és bevételeinek értékelése. Több, mint 1100 hektárt művelnek és 2500 hektárt integrálnak a környék mezőgazdasági termelőinek a közreműködésével. A vállalkozásban a család minden tagja részt vesz.

Teljes adás:

HírTV