NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvBelföld
Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre

Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre

Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta: a mindennapos testnevelésnek és a reformmenza programnak köszönhetően a diákok egyre kevesebb egészségre káros élelmiszert fogyasztanak, aminek következtében megállt az elhízott gyermekek számának növekedése.

  • 2019. november 01., péntek 15:07
Vágólapra másolva!

A minőségi közétkeztetést elősegítő tájékoztató füzetet mutattak be Budapesten. A kormány a közétkeztetés javítása érdekében az elmúlt években több programot indított el: iskolatej, iskolagyümölcs és reformmenza programok keretében ösztönzik a gyermekeket az egészséges étkezésre.

– nyilatkozta Híradónknak Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a közétkeztetési programra fordított keretösszeg a korábbi 30 milliárd forintról 2020-ig 82 milliárd forintra emelkedik. Mint mondta, a gyermekekre főző konyhák háromnegyedében nincs mesterséges alapanyag, így egészségesebb ételeket kaphatnak a menzákon az iskolások, tovább növelve a közétkeztetés minőségét.

Hír TV