NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvHír TV Archív

Nem csak a leleplezett tejben van rákkeltő anyag

Nemcsak a tejben, hanem az abból készült termékekben és még a szarvasmarha húsában is megtalálható a rákkeltő aflatoxin az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint. Dömölki Lívia Rájátszás című műsorunkban azt mondta: a penészgomba a gyermekekre jelent nagyobb veszélyt a kis testsúlyuk miatt.

  • 2013. március 05., kedd 07:15
Vágólapra másolva!

A Hír Televízió fogyasztóvédelmi műsora több budapesti vásárcsarnokban talált aflatoxinnal szennyezett tejet, amelyet egy nemzetközileg elismert laboratóriumban vizsgáltatott be. Az egyik tejben a rákkeltő gombaméreg egészségügyi határértékének kétszeresét találták. Az aflatoxin azért veszélyes, mert nem tud kiürülni a szervezetből. Azonnal nem okoz tüneteket, de hosszú távon májkárosodást, génkárosodást és rákot okozhat.


– „A nagyüzemi tejet is begyűjtik valahonnan, tehát előfordulnak. Ez tulajdonképpen a gondosság, hogy mennyire figyelnek oda az állatok jólétére és mennyire egészségesen táplálják őket” – jelentette ki a Rájátszásban Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője.