NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvAdattár A Hír TV külföldi hírei
Étteremhét: háromfogásos menü ötezer alatt egy topétteremben

Étteremhét: háromfogásos menü ötezer alatt egy topétteremben

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az idén az étteremhetet – az október 9–15. között zajló eseménysorozaton 70 budapesti és 30 vidéki vendéglátóhely vesz részt. A vendégek 3300, illetve 4900 forintért kóstolhatnak háromfogásos menüket. A rendezvény lényege, hogy azok, akik a hétköznapokban nem engedhetnek meg maguknak egy ebédet topéttermekben, nyomott áron lakhassanak jól a minőségi, különleges gourmet fogásokkal.

  • 2017. október 08., vasárnap 12:17
Vágólapra másolva!

Háromfogásos menü 4900 forintért egy topétteremben: a budakeszi Budai Gesztenyésben négyfajta ételsor közül választhatnak majd a vendégek. Mangalicaszüzet és kacsamellet is tálalnak majd, de a csokis desszert sem marad ki.

„Nálunk egy háromfogásos menüt kapnak 4900 forintért, pluszban van egy kis fogadófalatka és egy pohár pezsgő. Az étterem árszínvonalához képest, hogyha bejönne az ember egy pénteki estén, akkor ez 40 százalékos kedvezménynek felel meg” – mondta Hegedűs János, a Budai Gesztenyés étteremvezetője.

A félévente megrendezett, 13. étteremhéten 70 budapesti és 30 vidéki vendéglátóhely vesz részt. A Budai Gourmet-ban 3300 forintért lehet majd enni.

„A köztudatban az él, hogy büféasztalos étterem vagyunk. Fontos, hogy az à la cart menüt próbáljuk népszerűsíteni: a vacsoraidőszakban háromfogásos à la cart menüvel fogunk készülni. A vendégek többfajta fogásból tudják összeállítani a menüt 3300 forintos áron, és ehhez kínálunk még egy borsort is, amelyet a vendégek választhatnak ki” – mondta a Hír TV-nek Blaskó Mihály, a Budai Gourmet üzletvezetője.

Az étteremhét szervezője szerint azoknak jöhet jól a rendezvény, akik a hétköznapokban nem tudják maguknak megengedi az elegáns menüsorokat. Az esemény népszerűségét mutatja az is, hogy a legtöbb helyet már a regisztráció vége előtt lefoglalták.

„Minden étterem limitálja azt, hogy hány vendéget kíván és tud fogadni az étteremhéten. Nagyon figyelünk arra közösen az éttermekkel, hogy ne menjen több vendég annál, mint amennyit valóban ténylegesen elbír a vendéglátóhely, és amennyit minőségben ki tud szolgálni akár konyhai oldalról, akár felszolgálói oldalról” – mutatott rá Kiss Zoltán, az esemény szervezője.

Az október 9–15. között zajló étteremhétre az interneten lehet asztalt foglalni.