NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSzínes

Székelyföldről érkezett a kovász

A székelyföldi Oroszhegyről hozták a kovászt a magyarok kenyeréhez. Pécsváradon kedden ismét megsütik a magyarok kenyerét és azt az ötezer cipót, amelyet a nemzeti ünnepen Pécsett árusítanak majd.

  • 2013. augusztus 19., hétfő 21:28
Vágólapra másolva!

A bevételt Böjte Csaba ferences szerzetes árvaházai kapják, ahogy a megmaradt lisztet is. Az oroszhegyi kovász receptjét nemzedékek óta őrzik a helyi asszonyok. „Ezt már nagymamáink így készítették és a mi falunkban még mindig hagyományosan, búbos kemencében sül. A kovászban van pityóka, azaz krumpli, lisztből és vízből készül” – magyarázta Mihály Anna székelyföldi asszony.