
Javaslatcsomagot dolgoztak ki baranyai vendéglősök arról, miként lehetne fokozatosan és biztonságosan újranyitni az éttermeket. Az országban elsőként az ágazatban dolgozók kamarai klasztert hoztak létre. Észrevételeiket már el is küldték az illetékeseknek.
Maximum 50 százalékos étterem kihasználtság, csak minden második asztalhoz lehetne leülni. Kizárólag előre foglalással fogadhatnának vendégeket, maximum 3 órát lehetne az egységekben tölteni. A maszkot csak az étel elfogyasztásakor lehetne levenni. Többek között ezeket javasolják a klaszter tagjai. A fokozatosság elvét betartva, de hosszabb távra is vannak elképzeléseik.
A klasztert az ágazatban dolgozók jól felfogott érdekében jött létre.
A klaszter szervezésében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nyújtott segítséget.
A kamara a javaslatcsomagot már eljuttatta a Pénzügyminisztériumba, a Miniszterelnöki Kabinetirodához és a Magyar Turisztikai Ügynökséghez is.
Hír TV