
Először az Új Kenyér ünnepén adásba kerülő Sorolóban utánanézünk annak, hogy mennyire vannak vevők az idén párját ritkítóan kiváló minőségben megtermett magyar búzára.
Először az Új Kenyér ünnepén adásba kerülő Sorolóban utánanézünk annak, hogy mennyire vannak vevők az idén párját ritkítóan kiváló minőségben megtermett magyar búzára. Kiderül az is, hogy – ki bátrabban, ki óvatosabban, ám összességében gyorsan növekvő mennyiségben – a termelők mennyi vetőmagot vásárolnak az intenzív, nyugat-európai fajtákból.
A kukoricatermés jelentős részét elvitte az aszály. Bemutatunk egy Tolna megyei gazdaságot, ahol a szárazság ellenére is 12-13 tonnás termést várnak. Ez öntözéssel akár még további 50 százalékkal lehetne több.
Fertődön a csárdák és az úri konyhák barokk lakomái vetélkedtek. Régi ízek, 21. századi hangszerelésben, ugyanis a X6-17. századi fűszerek jó része mára fellelhetetlen. Ám, a vadak és halak, előételek és boros mártások, amatőr és profi szakácsok produktumai ma is gasztronómiai feltűnést keltenek.