
Olyan vendéglátás épülhet fel, amely a helyben termelt egészséges alapanyagokból tájjellegű ételeket kínál.
Tizenharmadszor rendezett jövőt elemző agrárfórumot Kunadacson, a saját birtokán Szél István ökogazdálkodó. Évről évre a nyárutón invitál együttgondolkodásra agrárpolitikusokat, gazdatársakat a házigazda. Az idén minden felszólaló egyetértett abban, hogy az utóbbi öt esztendőben ugrásszerűen javultak az értékes élelmiszert előállító kisgazdaságok értékesítési lehetőségei. Zsigó Róbert élelmiszer-biztonságért felelős államtitkárral arról is beszélgettünk, hogy a termelői piacokon feltűntek olyan árusok is, akik áruházláncokból, avagy más feldolgozóktól származó élelmiszereket kínálnak jogosulatlanul.
A sajópüspöki foglalkoztatásban kulcsszerepe van a burgonyatermesztésnek. A közeljövőben a feldolgozás kialakításától újabb 30-40 egész éves munkahelyet várnak.
Dél-Zalában az érintetlen táj lehet a turisztikai vonzerő. Erre olyan vendéglátás épülhet fel, amely a helyben termelt egészséges alapanyagokból tájjellegű ételeket kínál.