NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvAdattár Soroló

Vonzerő az érintetlen zalai táj

Olyan vendéglátás épülhet fel, amely a helyben termelt egészséges alapanyagokból tájjellegű ételeket kínál.

  • 2015. szeptember 03., csütörtök 17:58
Vágólapra másolva!

Tizenharmadszor rendezett jövőt elemző agrárfórumot Kunadacson, a saját birtokán Szél István ökogazdálkodó. Évről évre a nyárutón invitál együttgondolkodásra agrárpolitikusokat, gazdatársakat a házigazda. Az idén minden felszólaló egyetértett abban, hogy az utóbbi öt esztendőben ugrásszerűen javultak az értékes élelmiszert előállító kisgazdaságok értékesítési lehetőségei. Zsigó Róbert élelmiszer-biztonságért felelős államtitkárral arról is beszélgettünk, hogy a termelői piacokon feltűntek olyan árusok is, akik áruházláncokból, avagy más feldolgozóktól származó élelmiszereket kínálnak jogosulatlanul.

A sajópüspöki foglalkoztatásban kulcsszerepe van a burgonyatermesztésnek. A közeljövőben a feldolgozás kialakításától újabb 30-40 egész éves munkahelyet várnak.

Dél-Zalában az érintetlen táj lehet a turisztikai vonzerő. Erre olyan vendéglátás épülhet fel, amely a helyben termelt egészséges alapanyagokból tájjellegű ételeket kínál.