NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSoroló

A termőföldtől az asztalig

Egy családi gazdaság, amely egészséges élelmiszerek termelésével foglalkozik, ráadásul náluk valóság a szlogen: a termőföldtől az asztalig.

  • 2014. november 13., csütörtök 17:58
Vágólapra másolva!

Portré egy fiatal gazdáról, aki szülőfalujában, szülei gazdaságának folytatójaként megtalálja a számítását. A nyársapáti Godó Norbert még 2008-ban vette fel a fiatal gazdáknak szóló uniós támogatást. Korszerű fóliaházaiban évek óta szamócát termel, a tavaszi csemegét a fővárosi nagybani piacon értékesíti. Nagykőrösön virágárudát üzemeltet, az ott értékesített dísznövények nagy részét saját kertészetében neveli.

Egy családi gazdaság, amely egészséges élelmiszerek termelésével foglalkozik, ráadásul náluk valóság a szlogen: a termőföldtől az asztalig. Tóth Márta és Örvendi László különleges gabonaféléket termeszt a Hajdúszoboszló határában lévő szántóin. Ezeket saját minimalmukban őrlik meg. Készítenek hidegen sajtolt olajokat napraforgóból, szőlőmagból, dióból, lenből, és különféle százszázalékos gyümölcslekvárokat is. Termékeiket a termelői piacokon, vásárokon értékesítik.