
Immár három generációnak jelent biztos megélhetést a Kispál család gazdasága Hódmezővásárhely határában. Nemrégiben avatták az igazán európai színvonalúra korszerűsített sertéstelepüket. A családfő, Kispál Ferenc évtizedekkel ezelőtt kezdte a sertéstartást és a legrosszabb felvásárlási árak idején sem gondolt arra, hogy abbahagyja.
Milliárdos költségekkel korszerűsítették nemrégiben az ország legrégebbi állatgyógyszergyárának utódját Bábolnán. A hazai állattartás számára nélkülözhetetlen létesítmény külpiaci lehetőségeiről is beszélgetünk Végh Ákos szakmai igazgatóval.
S egy merész és sikeres vállalkozó az Ormánságból, Kémesről. Fekete János halászcsárdáját sokan féltették az érdektelenségtől, a vendégek hiányától. Az elmúlt évek a vállalkozót igazolták. Jönnek a helyiek, a távolabbi törzsvendégek és a határon túliak is a drávai halászléért és a hely specialitásáért, a rántott haltejért.