NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSzínes

Sztárséfek, ételkülönlegességek a Gourmet Fesztiválon

Csaknem ötvenféle rakott krumpli és száznál is több kiállító várta az érdeklődőket az idei Gourmet Fesztiválra. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák jeles képviselőit és ételkülönlegességeit.

  • 2014. június 01., vasárnap 17:25
Vágólapra másolva!

Juhtúrós, fürjtojásos, szarvaskolbászos és füstölt tejfölös – az idei Gourmet Fesztivál slágere a rakott krumpli volt. A gasztronómia szerelmesei csaknem ötvenféle közül válogathattak. Más ételkülönlegességet is meg lehetett kóstolni, volt, aki csak nézte a sztárséfek bemutatóit, a bátrabbak részt vehettek gyorstalpaló főzőiskolán is.

A fesztiválra több mint száz kiállítót hívtak meg az ország minden tájáról. A nemzetközi konyhák is képviselték magukat, meghívásos alapon mutatkozhattak be a Magyarországon működő külföldi konyhák. „A cél az, hogy amennyire lehet, minél teljesebb keresztmetszetét mutassuk meg a magyar gasztronómia állapotának. Ebben nyilván főszereplők az éttermek, de meghívunk borászatokat, pálinkaházakat, cukrászdákat, gourmet-boltokat, mindazokat, amelyekről azt gondoljuk, hogy valamilyen módon elkötelezetten küzdenek azért, hogy a magyar gasztronómiai élet tényleg megújuljon, és újra a világ élvonalába tartozhasson” – mondta Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

A rendezvényre idén mintegy tizenötezren látogattak el.