NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvNapi aktuális
Mit profitálhat a magyar gasztronómia a történelmi sikerből?

Mit profitálhat a magyar gasztronómia a történelmi sikerből?

A Lyonban megrendezett Bocuse d’Oron, vagyis a világ legrangosabb szakácsversenyén a Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a harmadik helyet szerezte meg és ezzel történelmi sikert ért el. Vendégünk volt Csíki Sándor gasztronómiai szakíró.

Vágólapra másolva!

A magyar csapat a 2022 tavaszán rendezett Európa-döntőn szerzett ezüstéremmel jutott a világdöntőbe. Erre 4 hónapot készültek, ami alatt 14-szer készítették el teljes egészében a megálmodott menüsort.

A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg 1987 óta Lyonban, a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Az első hazai siker Széll Tamás nevéhez köthető, aki 2016-ban megnyerte az európai döntőt, most pedig coachként segítette a csapatot az 5 és fél órás megméretésen.

A lyoni döntőn összesen 24 ország szerepelt, közülük érte el a magyar csapat a minden eddiginél jobb eredményt.

Teljes beszélgetés: