NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvGazdaság

Húsipar: nehéz helyzetben a vállalkozások

A magyar húsipar komoly pénzügyi problémákkal küzd, ami két nagy múltú kombinát esetében is szükségessé tette az állami beavatkozást. A Hússzövetség elnöke, Éder Tamás szerint sok a nehéz helyzetben lévő üzem.

  • 2012. szeptember 18., kedd 11:11
Vágólapra másolva!

Sok – a gyulai és a kapuvári húskombináthoz hasonlóan – rossz helyzetben lévő feldolgozóüzem van ma Magyarországon, s állapotuk nem függ attól sem, hogy hazai vagy külföldi tulajdonúak. A Hússzövetség elnöke a Hír TV Rájátszás című műsorában hangsúlyozta: az ágazaton az segítene, ha az általános forgalmi adó mellett csökkentenék az élelmiszer-biztonsági felügyeleti díjat és a környezetvédelmi termékdíjat is.

A tulajdonos korábbi ígérete ellenére nem indult újra a kapuvári húsgyárban a vágás – közölte az üzem szakszervezeti vezetője.