NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvSzínes

Lehet bárányt simogatni és pörköltet is kóstolni

Birka- és báránypörköltet, sültet és gulyást is lehet kóstolni a hétfőig tartó bárányfesztiválon a Vajdahunyad várában. A négynapos rendezvényen élőállat-bemutató és főzőverseny is lesz.

  • 2014. április 18., péntek 19:45
Vágólapra másolva!

Gyimesi racka bárányokat simogathattak és etethettek a gyerekek a Húsvéti Bárányfesztiválon a Vajdahunyad várában. Volt közöttük hím, azaz kos, illetve nőstény, azaz jerke is. Az állatok egy Nógrád megyei gazdaságból érkeztek, ahol a 2000 anyajuhnak idén tavasszal 1400 báránya született. Évente több száz liter tejből készítenek sajtokat. A hús nagy részét azonban nem Magyarországon, hanem Olaszországban adják el.

Aki nem tartotta a nagypénteki böjtöt, pörköltet is kóstolhatott. De volt báránysült és birkagulyás is.

A bárányfesztivál hétfőig várja a látogatókat.