NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvKultúra
24. Parajdi Töltöttkáposzta Fesztivál

24. Parajdi Töltöttkáposzta Fesztivál

Az esemény Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja. Pénteken gyerekcsapatok álltak a kondérok mellett, szombaton a felnőtteké a fakanál.

  • 2019. szeptember 21., szombat 11:15
Vágólapra másolva!

A különlegességek mellett a hagyományosan rizzsel-sertéshússal és az elmaradhatatlan csombor-kapor ízesítéssel főzték Székelyföld ünnepi eledelét a gasztrofesztivál első napján a gyerekek.

A Töltöttkáposzta Fesztivál második napján 25 felnőttcsapat méri össze főzőtudományát. A szekszárdi Késett Banda csapata tíz éve főzi a töltött káposztát Parajdon.

A nap végén többek között a legötletesebb tálalást, a legszebb sátordíszítést, a legeredetibb, a legkisebb és a legnagyobb töltelékeket is díjazzák majd.

Hír TV