NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvBelföld

A miniszter szerint ismertebbé kell tenni a magyar pálinkát

Tavaly 30 százalékkal nőtt a bérfőzésben előállított pálinka mennyisége az egy évvel korábbihoz képest, míg a hivatalos főzésben készült italmennyiség 15 százalékkal csökkent.

  • 2014. július 14., hétfő 07:25
Vágólapra másolva!

A szakmai szervezetek szerint hatékonyabb marketinggel kell növelni a magyar pálinka külföldi ismertségét, illetve exportját. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint a pálinka jó példa arra, hogyan lehetnek a magyar hagyományok a jelenkor elvárásai mellett is versenyképesek. Tavaly a bérfőzés mennyisége meghaladta a 8 millió hektoliterfokot, ami 16 és fél millió liter pálinkának felel meg.