NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvGazdaság
Termelők és éttermek népszerűsítik a hazai meggyet

Termelők és éttermek népszerűsítik a hazai meggyet

Közel 30 vendéglátóhely csatlakozott a Hazai meggy népszerűsítése programhoz a Balatonnál és Bács-Kiskun megyében. A gyümölcs érési idejében az éttermek meggyből készült hideg és meleg ételekkel várják a vendégeket. Az összefogással nem csak a hazai meggyet, hanem a gyümölcsfogyasztást is népszerűsítik.

  • 2020. június 28., vasárnap 12:26
Vágólapra másolva!

A magyar meggy kiváló ízét, pozitív élettani hatásait sokan ismerik, de a termelők szerint még nem elegen. Két szövetkezet közösen biztosította azt az 5 tonnányi meggyet, amelyet tíz balatoni, valamint kilenc Bács-Kiskun megyei településen kóstolhattak meg az arra járók. Nemcsak a hazai meggyet, hanem a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztást is népszerűsítették. Ezen a hétvégén pedig az akcióhoz csatlakozó 28 étteremben készítenek meggyes ételsorokat.

Hiszen akár frissen, akár fagyasztva - egyaránt kiváló alapanyag. Magyarországon átlagosan évi 50-60 tonna meggy terem. Azonban az idei szélsőséges időjárás, a tavaszi fagy, majd az azt követő hosszú aszályos időszak nem kedvezett a gyümölcsnek, így a becslések szerint mintegy 40 tonna érett be belőle.

HírTV