NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvBelföld
Mi köze a tejnek a rákhoz?

Mi köze a tejnek a rákhoz?

Forradalmi felfedezés a rákkutatásban

  • 2024. szeptember 27., péntek 08:50
Vágólapra másolva!

Ma már a kávézókban a rendelések leadásának nem csupán az ital hőmérsékletét vagy az extra cukrot kérik az emberek – az is fontossá vált, hogy milyen tejet kérnek hozzá. A tehéntej az elmúlt években komoly viták középpontjában állt, többen is aggályosnak tartották a feltételezett kockázatait, amelyek egyes rákfajtákkal függhetnek össze. Ám egy friss japán kutatás váratlan felfedezést hozott: a tehéntej bizonyos fehérjéi nemcsak hogy nem járulnak hozzá a rákos sejtek növekedéséhez, hanem egyenesen akadályozhatják azt.

Hiroshi Ohno japán immunológus csapata a Frontiers in Immunology című tudományos folyóiratban tette közzé megállapításait, amelyek szerint a tej állati fehérjéi védő immunreakciót váltanak ki a bélben. Azok a fehérjék, amelyek gyakran allergiás reakciókat okoznak, a kísérletek során bizonyos daganatok növekedésének csökkentéséhez vezettek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!