NapindítóHíradóVezércikkPaláverBayer ShowLáncreakcióRadarMonitorKommentHírFM
HírTvGazdaság
A baromfihús fogyasztására ösztönzik az embereket

A baromfihús fogyasztására ösztönzik az embereket

"Bárhol, bármikor, baromfi" címmel kampányt indítottak a baromfihús fogyasztásának ösztönzése érdekében. Az esemény célja, hogy minél több, és minél változatosabb formában kerüljön csirke, pulyka, vagy akár kacsahús az asztalokra.

  • 2023. július 27., csütörtök 18:40
Vágólapra másolva!

Még mindig a baromfi a legnépszerűbb állati eredetű fehérjeforrás Magyarországon. Egy ember átlagosan 35 kilogrammot fogyaszt belőle évente.

A kormány nagy hangsúlyt fektet a vidékfejlesztésre, emiatt a baromfi tartás, termelés és a baromfihús előállítás folyamatosan növekedett az elmúlt időszakban - mondta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke.

Hozzátette: bár a madárinfluenza járvány komoly károkat okozott, a hazai baromfiágazat a nehéz körülmények ellenére is képes helytállni és folyamatosan fejlődni.

Borítókép: Shutterstock