
A Zona Bisztrót, a Costes és az Onyx éttermet választotta 2015 legjobb magyar vendéglátóhelyének a Gault&Millau étteremkalauz. Ez az a szakkönyv, amelyben a Magyar Gasztronómiai Egyesület évről évre kihirdeti a legnívósabb hazai éttermeket és borozókat.
Az eredmények kihirdetésekor az egyesület Aranyszalag Minőség tanúsítvánnyal jutalmazta a legjobb szakmai teljesítményeket is. Az év borászata 2015-ben a tokaji Bott Pince, a legkiválóbb hazai termékek pedig a keleméri bárány és a tisztavérű szőke mangalica. A díjátadón a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára elmondta: a kormány célja, hogy a világszínvonalat előállító vállalkozások húzóerőként hassanak az ágazat többi szereplőjére. „Az aranyszalagosok már most is világszínvonalat képviselnek, és azt szeretnénk, ha magukkal húznák a további élelmiszer-előállítás színvonalát. Talán azzal a hasonlattal élhetnék most, hogy ami a Forma–1 az autóversenynek, az értelemszerűen az Aranyszalag lehet a magyar mezőgazdaságnak és a magyar élelmiszeriparnak” – fogalmazott Simon Attila István közigazgatási államtitkár.